Corazon fotbollströjor AnnettPt

Atlético måste ha känt sig särskilt sjuk den 18 oktober 1995. Raúl hade brutit in i första laget under föregående säsong med sin chef Jorge Valdano och spelade honom istället för den legendariska Emilio Butragueño, och ungern spelade sin roll i Madrid och vann La Liga för första gången sedan 1990.

Madrid dominerade europa-cupen under sina tidiga år men de hade inte vunnit det sedan Sverige vm tröja barn 1966 och eftersom Champions League fortfarande gjorde vad det sa på tennet, medgav endast mästare, hade de inte varit kvar i det för ett tag. Nu var de tillbaka, dras i en grupp med Grasshoppers Zürich, Ferencvaros och de regeringsmästare, Louis van Gaals Ajax, som satte Madrid på plats i sin öppnings match, Marc Overmars scorade det enda målet.

Portugal vm tröja barn

Ajax var överlägsen. Trots att de inte lyckades behålla sin trofé var det inte att skämma sig över hur stark den italienska sidan var och hur de producerade en av de stora bortföreställningarna på Bernabéu och slog Madrid 2- 0 i november tack vare sena mål från Jari Litmanen och Patrick Kluivert.

Van Gals sida vann med en lätthet en topp tung grupp. Madrid avslutade sex poäng bakom dem på andra plats och slutade att förlora en tight kvartfinal till Juventus. Ett mål från Raúl säkrade en 1-0 seger i det första laget men Alessandro Del Piero var inspirerad i Turin och Juventus gick igenom 2-1 på aggregat. Madrid utvecklades, praktiken och extravagansen i Florentino Pérez galáctico eran några år bort. Efter så långt bort från toppen i europeisk fotboll drog synen på de vita skjortorna respekt snarare än omedelbar rädsla och underdanighet. Serie A var den starkaste ligan i Europa med ett betydande avstånd och Juventus var ett otroligt tufft lag. Ändå kom Madrid tid. De hade sin hämnd när de slog Juventus under de två sista åren senare, Predrag Mijatovics snygga tankar som sparkade en stavning av dominans som såg dem vinna Champions League tre gånger om fem år. Raúl och Roberto Carlos började i alla tre finalen.

Leave a Reply